Детелин Далаклиев разкри намеренията си да създаде голям спортен център

Идеята е проектът да обхване цяла Северна България

Световният шампион по бокс от Милано 2009 Детелин Далаклиев разкри желанието си да създаде голям спортен център по примера на този, който направиха братята Кубрат и Тервел Пулеви.

Плевенчанинът сподели в ефира на "Диема Спорт", че иска да продължи да помага на българския бокс и в момента работи над проект, който да обхване цяла Северна България.

"Сам съм и ми е много трудно, но който иска да бъде съпричастен, може да ме намери. Мисля, че до няколко години ще извадя доста добри кадри като цяло и ще помагам на българския бокс. Ще създам такъв център като на братя Пулеви, каквото и да ми струва, но ще е за Северна България. Ние, северняците, сме някакъв друг тип хора и си имаме нашето. Ще бъде нещо хубаво за малките деца и за всеки. Мисля, че мога да дам много. Аз съм бил в бокса 17 години - последният световен шампион на България съм, и сега, докато гледам, в мене вътре всичко играе. Мисля, че мога да помогна", сподели Далаклиев, който се изяви в ролята на анализатор по време на боксовата гала вечер в "Арена Армеец".

"Мога да кажа, че ние, българите, в момента показваме един доста добър професионален бокс спрямо това, което имаме и което правим. Във всеки град у нас се работи. Показваме доста добри и равностойни срещи, на които хората се радват и ги гледат", каза още той.