Акордеонистите от НУИ "П. Пипков” – Плевен се завърнаха с 9 награди от национален конкурс

Традиционно плевенската акордеонна школа участва с най-голям брой изпълнители в "Танцуващи клавиши" - 2017

Акордеонистите от НУИ "П. Пипков” – Плевен се завърнаха с 9 награди от 16-тото издание на Национален конкурс "Танцуващи клавиши" - 2017.

Традиционно плевенската акордеонна школа участва с най-голям брой изпълнители в конкурса. И тази година една от стипендиите на Министерство на културата е присъдена на плевенски възпитаник. Михаела Хиткова - ученичка на Ценка Тодорова води с най-много точки класирането в ІV възрастова група. Тя получи едногодишна стипендия по програма на Министерство на културата за деца с изявени дарби и таланти. В същата възрастова група Дейвид Иванов, с преподавател Румен Тодоров, зае 2-ро място.

С първо място е отличен, ръководения от Ценка Тодорова, Ансамбъл "Акордеомания-Джуниър" в I група.

В III възрастова група – участие взеха петима представители на плевенската акордеонна школа. Първо място заеха Теодор Маринов, Гергана Илиева  и Александра Страшилова. Магда Цекова се класира на второ място, а Мая Тодорова, която направи своя дебют на този конкурс зае трето място.

Четвъртокласникът Денислав Банев е удостоен с второ място във II група.

За участието на плевенските акордеонисти в състоялия се конкурс петокласничката Гергана Илиева сподели: "Много се трудихме, но си заслужаваше!”