Невяна Владинова: Златният медал е сбъднат сън!

Момичетата от летището: Нямаме търпение да зарадваме родната публика

Българският национален отбор (ансамбъл жени и Невяна Владинова и Боряна Калейн ) се прибра от Азербайджан тази вечер. Нашите момичета кацнаха на летище София точно 20.45 часа, след като този уикенд спечелиха пълен комплект медали от Световната купа в Баку, съобщават от БФХГ.

В азербайджанската столица ансамбълът спечели злато в многобоя, сребро на топки и въжета и бронз на ленти. Невяна Владинова се класира трета в многобоя и на топка и за първи път стъпи на най-високото стъпало в състезание от Световна купа – във финала на лента. Боряна Калейн игра финал на лента и се класира на 7-мо място!

"Научихме, че борбата не стига само до многобоя и, че трябва да се бориш до последно. Искаме следващия път да изиграем и четирите състезания без грешка. Здравословните проблеми явно ми носят късмет“, каза с усмивка Елена Бинева, която пристигна в Баку с температура,а преди това игра с травма на крака в Москва, а на Световните купи в Пезаро и Ташкент игра с лонгета на ръката.

Невяна Владинова сподели, че вечерта преди финалите г-жа Раева и е казала да сънува златен медал и за нея този медал е наистина като сбъднат сън.

Момичетата нямат търпение да играят пред родна публика от 5 до 7 май в "Арена Армеец", когато София ще е домакин на Световната купа!На нея ще участват Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбъл-жени!