"Контрол" представят новия си албум в Плевен (Видеo)

Музикантите забиват на местна сцена навръх Гергьовден

"Малки, големи и още по-големи, контролската инвазия с новия албум "9" продължава! 6 май, събота - Galaxy Bowling - Плевен. Идваме с 35 парчета сетлист, CD-та с новия албум "9" и тениски с дизайн от албума. Започваме в 22:00 ! Бъдете точни и не закъснявайте, за да може да се видим след концерта, да пийнем по някое и друго питие заедно", съобщават музикантите от група "Контрол".

Името на албума не е избрано случайно – освен броя животи на котките и целия сакрален товар, който носи деветката, това е и деветият по ред официално издаден носител с музика на групата. Мастерингът пристигa преди няколко седмици от Сиатъл и е дело на Ханзек, продуцирал едни от най-известните сиатълски гръндж банди от 80-те, сред които The Melvins, Soundgarden, Malfunkshun, Skin Yard, Green River и други.

Група "Контрол" е българска рок група, превърнала се в най-влиятелната пънк банда в страната, появявайки се на музикалната сцена в края на 80-те. В момента е в състав Владимир Попчев – бас, Стоян Тенев – китара, Огнян Кьосовски – ударни и Иван Гатев – вокал.