Удължиха с още пет години договор за ползване на общински имот от ВСС

Решението бе прието с гласовете на 32 от съветниците, 6 гласуваха въздържал се

Нежилищен имот, частна общинска собственост в Плевен да бъде предоставен безвъзмездно за управление на Висшия съдебен съвет за нуждите на Районния съд за срок от още 5 години, реши Общинският съвет на Плевен. Решението бе прието с гласовете на 32 от съветниците, 6 гласуваха въздържал се. Това информират от пресцентъра на местния парламент.

С искане от 13 април т.г. председателят на Районен съд - Плевен е заявил искане да бъде удължен срока на договора за безвъзмездно управление на имота поради изтичането на 5-годишния срок на договора за ползването му на 3 май тази година. Става дума за складово помещение с площ 6,60 кв.м на първия етаж и избено помещение с площ 15,00 кв.м в сградата на ул. „Димитър Константинов“ №23б. Предоставените общински помещения се намират в непосредствена близост до Съдебната плата, което улеснява ползването им за съхраняване на част от архивните дела на съда.

В помещенията са направени подобрения и се поддържат в изрядно състояние. С изменение на Закона за съдебната власт, ВСС приема от Министерството на правосъдието всички права и задължения по договорите, свързани със стопанисването и управлението на недвижимите имоти на съдебната власт, сключени с Министерството. Консумативните разходи, свързани с текущото обслужване и поддръжка на общинския имот, както и данък сгради и такса битови отпадъци, са за сметка на ВСС, гласи още решението на местния парламент.