Със сълзи и гордост СУ "Иван Вазов" изпрати Випуск 2017

Директорът Димитър Митев с последно нареждане към зрелостниците: Преследвайте мечтите си!

И тази година СУ "Иван Вазов“ изпрати поредния випуск дванадесетокласници. Официалната церемония се проведе тази сутрин.

Както всяка година, така и тази, събитието започна с издигане на знамената. Под звуците на химна на Република България бяха издигнати трибагреника на родината ни и знамето на СУ "Иван Вазов“. Развълнувани абитуриенти, родители и учители изпълниха пространството пред училището, а директорът Димитър Митев се обърна към зрелостниците с приветствени думи.

"Момичета и момчета, този празник е за вас! Моето пожелание към вас е едно-единствено: бъдете здрави! Другото, което искам да ви кажа, приемете го като едно от последните ми нареждания: Мечтайте! Преследвайте мечтите си! Стигнете ги! Успявайте! Аз съм сигурен във вас! Бъдещето е във вашите ръце, не в някой друг!", каза г-н Митев в приветствието.

Той не пропусна да поиска прошка за моментите, в които не е бил безгрешен. "Моля, простете. То е било с единствената мисъл да получите колкото се може повече уроци за живота. Защото оттам нататък животът е за смелите. И трябва да бъдете смели, да се борите", допълни директорът на СУ "Иван Вазов".