Марио Петров в усилени тренировки преди сблъсъка в Англия

Плевенчанинът е на Острова, където тренира със своя екип

Последен 8-рундов спаринг проведе Марио Петров преди мача си на 19 май в британския град Брентуд, намиращ се в графство Есекс. Както вече писахме, възпитаникът на спортното училище в Плевен ще търси петата си победа на професионалния ринг, а негов противник ще бъде бившия IBO World, Британски и Европейски шампион Колин Лайнс, който ще изиграе юбилйния си 50-и мач като професионалист.

Марио е на Острова, където тренира със своя екип. Казва, че се чувства отлично и е уверен в победата си. В отлично физическо и техническо състояние е, като дори не му се налага да спазва диета.

"Лайнс е боксьор, който не е за подценяване, макар че е с 10 години по-голям от мен. Но вярвам в себе си и ще се постарая отново да зарадвам България”, заяви Марио Петров, коментирайки съперника си.

Любопитна подробност е, че Колин Лайнс се завърна на ринга след 3-годишно отсъствие. През март записа 38-ата си победа като професионален боксьор, а пред британските медии споделя, че все още е гладен за успехи.

Шампионският пояс на Марио, който бе спечелен в Борнемут преди месец. Титлата няма да е заложена в мача му срещу Лайнс на 19 май.