Две плевенчанки са пострадали при вчерашната катастрофа на бул. "Данаил Попов"

Водачите на двете превозни средства са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол, като и двата резултата са отрицателни

На 16 май около 13:00 часа е получен сигнал за настъпило ПТП в град Плевен, на кръстовището на булевард "Данаил Попов" и улица "Цар Борис ІІІ". Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Плевен, който установява, че "Хонда", собственост и управляван от 53-годишен от Плевен, завивайки наляво в посока улица "Цар Борис ІІІ" не пропуска и се удря в насрещно движещия се направо в посока център тролейбус, собственост на "Тролейбусен транспорт - Плевен" и управляван от 48-годишен от Плевен.

При настъпилото ПТП са пострадали две пътнички в тролейбуса – 68-годишна, която е получила фрактура на дясната китка и 59-годишна - с натъртвания. И двете жени са от Плевен. Водачите на двете превозни средства са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол, като и двата резултата са отрицателни.

Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. Извършен е оглед от полицейски служители. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "б", във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.