Яка съдийска балтия лиши Марио Петров от победа над бивш британски и европейски шампион

Представителите на боксовата Темида буквално погазиха коректността и феърплея

Боксьорът Марио Петров бе ощетен по брутален начин от реферите в 12-ия си мач на професионалния ринг в английския град Брентуд, намиращ се в графство Есекс. В сблъсъка срещу бившия IBO World, Британски и Европейски шампион Колин Лайнс, плевенчанинът бе на много високо ниво и категорично доминираше през по-голямата част на 8-рундовата битка. Реферите обаче изумиха всички, присъждайки победа с една точка разлика в полза на 39-годишния британец - 77:76. За Лайнс това бе 50-ти юбилеен мач на ринга и 39-та победа.

Много специалисти и анализатори на Острова изразиха категорично мнение, че представителите на боксовата Темида буквално са погазили коректността и феърплея. 

"Чувствах се на ринга така, както никога преди това. В нито един мач не съм бил толкова уверен, бърз и силен. Той не можеше да ме докосне, на два-три пъти щеше да падне... Определено искам реванш, но този път ще настояваме да се състои в Лондон. Съмнявам се обаче да се съгласи", сподели Марио, който още е афектиран от случилото се. "Определено стана хубав мач, но не за първи път домакинският фактор оказва влияние и аз съм ощетеният в крайна сметка. Трудно е, но няма да се предам. В момента съм носител на шампионски пояс и вярвам, че най-доброто предстои", каза още 29-годишният Марио.

Както вече писахме, двубоят бе сред зрелищата на боксова гала вечер, но в него не бе заложена спечелената от Петров титла "International Super Welterweight Challenge".