Иван Юруков представя в Пловдив първия си моноспектакъл

Пловдив Лайф

21-05-2017, 18:14

Снимка:

Лятно кино “Орфей”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Един от най-харесваните и популярни наши актьори от театралната сцена и телевизионният екран – Иван Юруков ще зарадва многобройните си фенове в Пловдив с първият си моноспектакъл - “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ”.  На 11 юни “странната птица” ще кацне за първи път в Пловдив на сцената на Лятно кино “Орфей” точно в 21.00 ч. Цената на билетите е от 8 до 14 лв.
Преди броени дни, актьорът бе номиниран за “Аскеер” в категорията главна мъжка роля за блестящата си игра в премиерната постановка на Народния театър “Майстори” – за ролята на майстор Найден. В “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” актьорът отново вдига летвата пред себе си, представяйки чудесно най-различни цветни и страстни персонажи и влизайки най-вече в ролята на нощният пазач, който всъщност говори с Пилето, което казва ....КУ.
“Моноспектакълът е може би най-висшата театрална форма и огромно предизивкателство за актьора” - споделя вълнението си Иван  Юруков. “Щастлив съм, че се реших на тази крачка и съм благодарен на хората, с които осъществихме “Пилето...” достойно”. Моноспектакълът е създаден по сборниците с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!” на Александър Урумов, който пише сценария. Музиката е на Михаил Шишков-баща, а самият Юруков е и режисьор на представлението.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен