Рапърите от "СкандаУ": Плевен, идваме!

Турнето им спира в града на Панорамата този петък

Kaкто вече писахме, рапърите от "СкандаУ" включиха Плевен в пролетната си музикална обиколка из страната. Любимците на тийнейджърите ще пеят за феновете си в града на Панорамата на 26 май, петък, в "Хавана бар".  

"Плевен, идваме!", написаха те на официалната си страница във Фейсбук.

Йонислав Йотов – Тото и Лъчезар Евтимов създават група "СкандаУ" през 2010. Година, в която двамата бивши футболисти, преустановяват спортните занимания и започват да правят музика – такава, каквато според тях, на българския пазар няма.

"Една от причините да създадем СкандаУ е, че никой не ни предлагаше рапа, който искахме да слушаме. Решихме, че ще си го създаваме сами. В момента има търсене на рап музика, а ако има повече търсене отколкото предлагане, пазарът рухва. Затова се появихме и ние – за да спасим пазара", шегуват се момчетата.

Дебютната песен на рапърите носи името "Хляб и сол", а клипът към нея е посветен изцяло на изрисувания преди време Паметник на Съветската армия. След "Хляб и сол", момчетата се явяват в "България търси талант 2", където участват с две песни – "Тв и радио" и "Все тая", и стават полуфиналисти.

Следват още много хитове, милиони гледания и заслужената присъда "рап феномен на България".