Хванаха двама пияни шофьори, единият е с 1,92 промила алкохол

В Първо РУ - Плевен са започнати бързи производства

На 22 май в Първо РУ - Плевен е започнато бързо производство срещу 41-годишен от Плевен. На около 23:05 часа в жк. "Дружба" е  управлявал лек автомобил "Пежо 206" след употреба на алкохол - 1,92 промила. Проверката е извършена с техническо средство "Дрегер алко тест 7510" от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен.

На нарушителя е съставен акт по Закона за движение по пътищата. Издаден му е талон за медицинско изследване. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. За престъпление по чл. 343 б, ал.1 от НК работа продължава разследващ полицай.

В Първо РУ- Плевен е започнато бързо производство и срещу 21-годишен от Плевен. На 20 май около 01:08 часа на кръстовище на улица "Димитър Константинов" с улица "Св. Св. Кирил и Методий" е  управлявал лек автомобил "Фолксваген Голф" след употреба на алкохол - 1,59 промила. Пробата е взета с техническо средство "Дрегер алкотест" от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен. Съставен е акт по Закона за движение по пътищата и му е издаден талон за медицинско изследване. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл. 343 б, ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.