Най-запомнящите се роли на Григор Вачков са изобразени на пощенска марка

Церемонията събра три поколения роднини на звездата на българското кино

Първата пощенска марка, посветена на българския актьор Григор Вачков, бе валидирана днес. Церемонията събра три поколения роднини на звездата на българското кино – съпругата Силвия, дъщерята Мартина и внучката Рада, която е и художник на пощенската марка.

Григор Вачков и преди е изобразяван на пощенска марка, но днес, за първи път, специално издание се посвещава на неговата личност, каза по време на пускането в употреба заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски. По думите му, българското кино е любима тема в нашето маркозидаване. През годините са създавани десетки пощенско-филателни издания за известни актьори. През 2005 г. бе валидиран блок с четири марки на тема „90 години българско кино“. През 2015 г. бе издадена пощенска марка за 100-годишнината на родното кино.

Пощенската марка, която бе издадена днес, е в тираж 11 000 броя. Художничката Рада Миладинова е изобразила творчеството на Григор Вачков като на филмова лента, с моменти от най-запомнящите се роли на актьора.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"