Директорът на плевенската полиция участва в работна среща с главния секретар на МВР и шефа на ГДНП

Старши комисар Красимир Начев представи доклад за дейността на ръководенaта от него дирекция

В сградата на ОДМВР – Велико Търново главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски проведоха работна среща с ръководителите на пет областни дирекции в региона. Директорите на ОДМВР - Велико Търново, Русе, Плевен, Габрово и Ловеч представиха пред главния секретар доклади за дейността на ръководените от тях дирекции за повишаване на ефективността за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и подобряване на пътната безопасност.

По време на срещата бяха изведени няколко основни приоритета на дейност: противодействие на престъпленията против собствеността; активни действия срещу контрабандата, незаконното разпространение и търговия с акцизни стоки (цигари, алкохол и горива) и разпространението на наркотични вещества.

Специално внимание бе обърнато на пътния травматизъм. Главен комисар Маринов акцентира върху необходимостта от повишаване на административно-наказателната дейност и подобряване на взаимоотношенията на МВР с другите институции, имащи отношение към проблема. 

Главният секретар на МВР  даде добра оценка за работата на петте областни дирекции на МВР. По думите му са намерени правилните методи и подходи за противодействие на престъпността и те трябва да продължат да се изпълняват, но на още по-високи обороти.