Общинари в Червен бряг се облагодетелстват от европари?

От "Господари на ефира" разследват случая

Предаването "Господари на ефира" излезе с репортаж от Червен бряг, където трима изтъкнати общинари са с предимство по европрограма за саниране на периферните райони.

Финансирането се предвижда да бъде в размер на 291 207 лева без ДДС. По европейската програма "Региони в растеж" ще бъдат санирани три къщи, а парите ще бъдат инвестирани в домовете на председателя на общинския съвет - Ивайло Иванов, на секретаря на общината- Николай Недков и на директора на Дирекция "Архитектура и строителство"- инж. Евгени Тошев.

Докладите за обследването на енергийна ефективмност на трите къщи показват, че за тези пари трябва да се прави изолация на стени, покрив, под, ще има също подмяна на дограма и соларна инсталация за топла вода. Заключението на експертите е: при съществуващото състояние на обекта и системата за топлоснабдяване не се осигуряват изискваните санитарно-хигиенни норми за топлинен комфорт.

По същата програма в Червен бряг ще се подобряват още енергийно блокове и три обществени сгради, но реално това са единствените три частни къщи, по които ще се работи. 

Жителите на града са категорични, че не се били запознати с възможността да се възползват от тази услуга.

Репортажът на "Господари на ефира" може да видите ТУК