Шофьор блъсна дете и избяга

Пострадалият е транспортиран за консултация с ортопед в ЦСМП - Плевен

На 13 юни в 17,05 часа в РУ - Левски чрез тел. 112 е получено съобщение, че на улицата в Левски е блъснато дете от лек автомобил, който е напуснал местопроизшествието. Мястото е посетено от полицейски екип. Установено е, че лек автомобил - неустановена марка, модел и регистрационен номер, движейки се по ул. "Патриарх Евтимий" застига движещиия се в същата посока велосипедист - 11-годишен от град Левски. На кръстовището с улица  "Васил Левски" го е закачил със страничното огледало, след което момчето се удря в предното стъкло и пада на земята. Водачът напуска без да установи какви са последствията от настъпилото произшествие и без да уведоми органите на МВР.

От проведените незабавни оперативни действия се установи, че автомобилът е „Сеат Толедо“. Намерен е в село Козар Белене. Установен е водачът – 69-годишен от селото. 

Алкотестът му е отрицателен. Пострадалият е транспортиран за консултация с ортопед в ЦСМП - Плевен, където се установява спукване на кост на ляво рамо и е освободен за домашно лечение, без опасност за живота. Уведомен е прокурор. Образувано е досъдебно производство. По случая работата продължава разследващ полицай.