Джебчийки от Плевенско тарашат туристите по морето

Арестувани са криминално проявените Й.Д., 42 годишна от Левски и дъщеря й – Е.С., 23-годишна от Червен бряг

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър по отношение джебчийската кражба на лични документи и сумата от 150 лв., осъществена на 13.06.т.г. около 19.00 ч. от чантата на 63-годишна литовска туристка, отседнала в Слънчев бряг, докато пазарувала в магазин за дрехи, разположен в близост до х-л "Хевън", са установени и задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа извършителките на деянието – това са криминално проявените Й.Д., 42 годишна от Левски и дъщеря й – Е.С., 23-годишна от Червен бряг.

Й.Д. направила пълни самопризнания и върнала откраднатата парична сума.

От допълнителните полицейски действия е констатирано, че Й.Д. и Е.С. са извършили и кражба на плажна чанта, соственост на 27 годишна руска туристка, отседнала в Слънчев бряг, съдържаща : мобилен телефон «Айфон 6», сумата от 20 евро, 90 лв. и ключ за хотелската стая, осъществена около 20.30 ч. на 13.06.т.г., докато рускинята се разхождала по плажната алея в Слънчев бряг. Е.С. направила пълни самопризнания за извършената кражба.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на Й.Д. и Е.С. продължава от служители на Районно управление – Несебър.