Прокуратурата предаде на съд мъж, причинил смърт в резултат на нанесен шамар

Починалият работел като възпитател в училище

Окръжна прокуратура –Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж, причинил смърт на съгражданин в резултат на нанесен шамар.

Обвинението срещу Красимир П. е за това, че на 28.12.2016 г., в гр. Плевен, причинил смърт по непредпазливост на Емил Д., вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда, довела до разстройство на здравето, временно и неопасно за живота.

Емил Д. работел като възпитател в училище. На 16.12.2016г. бил в ресторант на тържествена вечеря, организирана от ръководството на училището за всички служители. След полунощ, част от присъстващите на вечерята решили да посетят нощно заведение, като след тях тръгнал и пострадалият във видимо нетрезво състояние. Около 1.55 часа колегите му влезли в дискотеката. Но пострадалият не бил допуснат от обвиняемия и още двама мъже на входа, които преценили, че е много пиян. Тогава Емил Д. започнал да ги псува и обижда. Пострадалият се отправил към намиращия се наблизо павилион за дюнери и вървейки продължил да обижда и отправя закани. Тогава обвиняемият тръгнал след него, подразнен от арогантното му поведение. Пред заведението за дюнери, обвиняемият му ударил шамар по лицето. При удара Емил Д. паднал на земята и си ударил главата, след което изпаднал в безсъзнание. Пострадалият бил транспортиран до „Спешно отделение” при УМБАЛ – Плевен, без видими следи от наранявания и първоначално бил лекуван с диагноза алкохолна интоксикация. По-късно същия ден след преглед със скенер, било установено, че има тежка черепно-мозъчна травма и бил настанен в отделение за интензивно лечение. Въпреки проведеното лечение на 28.12.2016 г. починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"