Веломаршрутът "Дунав Ултра" ще премине през Белене

В него се включват любители колоездачи

От тази година веломаршрутът по поречието на река Дунав в българския й участък "Дунав Ултра" ще преминава през Белене. Той ще стартира на 8 юли от с. Куделин (Видинско) и ще завърши на 9 юли в град Силистра.

"Това е още една възможност за популяризиране на града ни и превръщането му в туристическа дестинация”, каза за ДН кметът на община Белене Милен Дулев, цитиран от пресцентъра на местната управа. На 8 юли участниците в "Дунав Ултра" ще бъдат в Белене. Те ще влязат в града ни покрай стадиона, Военно формирование 28880-Белене и ще завият надясно към улица "Любен Каравелов", за да се отправят към околовръстния път за град Свищов. В Парка на признателността Община Белене, като любезен домакин, ще разположи шатри с подкрепителни продукти за велосипедистите. Ще има дежурна линейка с медицински екип и патрул на КАТ.

"За любителите на велосипедистите от нашата община предлагаме възможността да участват във веломаршрута на "Дунав Ултра" от град Никопол до град Белене. Аз, както и общински служители, ще се включим”, информира кметът Милен Дулев. За да стане това възможно, от Общината ще осигурят транспорт за велосипедите и колоездачите до град Никопол. Всеки, който иска да си подари тази емоция, може да се запише до 3 юли в общинската администрация при Виктория Любенова и Цветомир Николаев.

Тази година е четвъртото издание на "Дунав Ултра" под надслов "Гладиатори на колела". В него се включват любители колоездачи. Тяхната цел е да преодолеят разстоянието от 550 км в рамките на по-малко от 40 часа. Целта на проявата е да привлече общественото внимание към Дунавския регион на България.