Рецидивист без книжка в бясна гонка с полицията, заряза бус с откраднати дърва

33-годишният Т. Ч. от гр. Левски е известен на полицията

Неправоспособен водач на товарен автомобил опитал да осуети полицейска проверка и избягал от униформените служители, като зарязал бус. натоварен с незаконно добита дървесина, съобщават колегите от velikotarnovoutre.bg.

Вчера сутринта на пътя между селата Върбовка и Бутово служители на РУ - Павликени подали сигнал със стоп палка за проверка на товарен автомобил „Форд Транзит” с британска регистрация. Водачът - 33-годишния Т. Ч. от гр. Левски, известен на полицията и осъждан, не само, че не изпълнил полицейското разпореждане, но предприел бягство. При последвалото преследване многократно препречвал пътя на полицейския автомобил, за да осуети проверката. След с. Бутово той изоставил возилото и побягнал. В буса останал пътник, качил се на автостоп, с намерението да пътува до гр. Левски.

В хода на извършената проверка е установено, че водачът е неправоспособен и е седнал зад волана в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. В товарния отсег на буса са установени 2 пространствени куб. м. дърва за огрев, без контролна марка. Продължават мероприятията по установяване местонахождението на Т. Ч. По случая е започнато досъдебно производство.