Цацаров: Ще се действа безкомпромисно към всеки, който наруши обществения ред

Хиляди излязоха снощи по улиците на града в знак на протест след побоя над млади гребци в понеделник

"Ще се действа абсолютно безкомпромисно към всеки, който си позволи подобни нарушение на обществения ред. Няма да има компромис към никой, но, моля, случващото се, особено в Асеновград, да не се използва за политически и други цели." Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по повод напрежението в Асеновград. Хиляди излязоха снощи по улиците на града в знак на протест след побоя над млади гребци в понеделник.

Не бива ромското население да бъде плашено, че едва ли не ще бъде подложено на необосновани репресии, Никой няма да атакува ромската махала в Асеновград, но виновните ще понесат наказанията си, заяви Сотир Цацаров.

"Искам да помоля персонално народния представител Манол Генов, който, както е известно, е със свален имунитет - Моля, не звънете на районния прокурор по нощите, не е нормално да му се звъни в 00:30 през нощта, не е нормално пред него да се заявява, че полицията и прокуратурата спят. Не е нормално да се заявява, че прокуратурата изпълнява политическа поръчка", допълва главният прокурор.