Специализантите от курс "Младши сержант – първи модул" завършиха с отличие (снимки)

Днес във ВВУБ "Георги Бенковски" се проведе тържествена церемония

Днес във Военновъздушна учебна база "Георги Бенковски” се проведе тържествена церемония за връчване на удостоверенията на специализантите от курс "Младши сержант – първи модул".

Обучението на бъдещите сержанти се проведе в "Центъра за подготовка и обучение". В рамките на три месеца те усвоиха знания, умения и навици по общовойскова, лидерска, тактическа и огнева подготовки, логистика, история на българските ВВС, държавни и военни символи, основни положения на ЗОВС, бойна готовност и комплектуване на военните формирования.

Обучаемите показаха завидна мотивация и висока успеваемост по време на курса. На отличниците ефрейтор Йордан Йорданов, ефрейтор Росен Цветанов, редник Иванела Ботева и редник Николай Гаврилов бяха връчени грамоти за проявено усърдие, високо чувство на отговорност и постигнати високи резултати.

Полковник Петър Банков – Командир на ВВУБ "Георги Бенковски" и подполковник Ангел Николов – Заместник-командир връчиха удостоверенията на специализантите. Полковник Банков ги приветства за постигнатите високи резултати и им пожела да съхранят и вложат същият ентусиазъм и в бъдещата си дейност: „От днес вие поемате по същинския път в професионалното си развитие, за което три месеца се подготвяхте и вярвам, че ще съумеете да се реализирате по най-добрия за вас и за Военновъздушните сили начин, и съвсем скоро всички вие да заемете мястото си в строя на сержантския състав. По време на обучението получихте една добра основа за предизвикателствата, които стоят пред вас. Тук при нас вие придобихте широк спектър от знания и умения, които са важни за вашата реализация като бъдещи командири на малки войскови единици, като инструктори и ръководители на всички мероприятия свързани с поддържане на уставния ред, дисциплина и сплотяване на колективите”. 

Церемонията продължи с демонстрация на командни качества и умения. Специализантите показаха какво са усвоили по отделните видове подготовки. Изпълнени бяха различни нормативи от огневата подготовка - заемане на положение за стрелба, разглобяване и сглобяване на автомат "Калашников" и пистолет "Макаров". Демонстративна група изпълни действия от тактическата подготовка - патрулиране в населено място, попадане в засада и оттегляне на отделението.