Вече седмица издирват 18-годишното момче, което се удави край Сомовит

От РДПБЗН – Плевен настояват да се заостри вниманието на местните власти и жителите в населените места по крайречието на река Дунав

От 3 юли до настоящия момент съвместни екипи между водолазна група на РДПБЗН-В.Търново, катери на  ГПУ-Козлодуй, ГПУ-Свищов и РДПБЗН-Русе, както и служители на РДПБЗН-Плевен и ГПУ-Сомовит, извършваха издирвателни мероприятия на удавен 18-годишен на 2 юли 2017 година в плавателната част на река Дунав, до село Сомовит, община Гулянци, област Плевен. 
Издирването се извършваше на мястото на удавянето (над пристанище Сомовит), както и по течението на река Дунав до град Свищов, като са обходени и всички острови. Уведомени са ГПУ и РУ на МВР по течението на р.Дунав, както и граничните власти на Република Румъния. 

Към настоящия момент издирвателните действия не са постигнали необходимия ефект, поради което от РДПБЗН – Плевен настояват  да се заостри вниманието на местните власти и жителите в населените места по крайречието на река Дунав, относно възможността за появата на тялото на удавеното лице. При информация за местоположението му, незабавно трябва да уведомят най-близкото РУ на МВР.