Инцидент пред сградата на Автогара - Плевен с пострадал пътник в автобус

Пострадалата е транспортирана в ЦСМП - Плевен

На 10 юли около 07:45 часа е получен сигнал за настъпило произшествие в град Плевен на площад „Иван Миндиликов“ пред сградата на Автогара - Плевен с пострадал пътник в автобус.

Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР, който установява, че автобус "Сетра с 315", управляван от 54-годишен от село Гиген, при движение по линия Гиген - Плевен, спира на спирката пред Автогара - Плевен, след което потегля преди всички пътници от автобуса да са слезли. С вратата е притисната ръката на пътник в автобуса – 84-годишна от село Подем. Пострадалата е транспортирана в ЦСМП - Плевен, където е прегледана и е установено, че има скъсване на кръвоносни съдове на дясната ръка и травматична ампутация на десен палец. Настанена е в клиниката по ортопедия.

Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отчела 0,19 промила. Взета му е и кръвна проба за химическо изследване. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.134, ал.1, т.2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.