Трима пияни шофьори засечени по пътищата в Плевенско, белезници за единия

Мъжете са от Тръстеник, Долни Дъбник и Асеновци

На 10 юли около 21:30 часа в град Тръстеник автопатрул при РУ- Долна Митрополия спира мотоциклет "Пиаджо нрт", управляван от 26-годишен от Тръстеник. При проверката с техническо средство "Дрегер алкотест" уредът е отчел наличие на алкохол в издишания от водача въздух 1,48%. Уведомен е прокурор при РП-Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 "б", ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 12 юли в 04.42 часа в град Долни Дъбник на улица "Тодор Каблешков" служители от РУ - Д.Дъбник спират товарен "Мерцедес-Актрос". Водачът – 53-годишен от Долни Дъбник е изпробван с техническо средство "Алкотест дрегер", който отчита 1.70 промила алкохол в издишания въздух. Съставен е акт и е издаден талон за медицинско изследване. Уведомен е районен прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Водачът е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.

На 12 юли  в РУ - Левски е започнато бързо производство срещу 63-годишен от село Асеновци. На 11 юли в 23:40 часа в град Левски по улица "Васил Левски" е управлявал  "Фолксваген - Голф" с концентрация на алкохол в кръвта си  1.86 на хиляда. Това е установено по надлежния ред с техническо средство "Алкотест- дрегер 7510". Издаден е талон за медицинско изследване. Уведомен е прокурор при РП - Левски за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК.  Продължава работа разследващ полицай.