Депутатът Владислав Николов отправи питания към министъра на МРРБ за ремонт на две пътни отсечки

Това се случи по време на парламентарния контрол днес

По време на парламентарния контрол днес народният представител от ГЕРБ Владислав Николов отправи две питания към министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков във връзка с лошото състояние на две пътни отсечки на територията на Община Левски.

От трибуната на парламента народният представител Владислав Николов подчерта необходимостта от рехабилитация на републикански път III – 303 от км. 11+480 до км.19+260, гр. Левски, с.Градище. Общата дължина на отсечката е 7,397км. Николов посочи, че асфалтовата настилка в този участък е нарушена и неравна, което е предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

"На места, заради големите дупки, разминаването на автомобили е невъзможно”, категоричен бе Николов. В тази връзка народният представител попита министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков дали се предвиждат строителни дейности с цел възстановяване и подобряване на технико-експлоатационните качества на този път и ако такива се предвиждат, в какъв срок и обем ще бъдат реализирани те.

Второто питане на депутата от ГЕРБ Владислав Николов бе за отсечката от път III – 301 от км. 9+347, крайна регулация гр. Левски до км.14+743, с.Асеновци на границата с обл. Ловеч, общо 5,396 км дължина.

"Ремонт на този участък не е правен от 80-те години на миналия век. Заради лошото състояние на пътя нараства и недоволството на хората. На срещите ми с тях в региона много често се поставя искането за цялостен ремонт на пътя”, заяви народният представител Владислав Николов. От трибуната на НС той попита за това дали