Плевенски отбор спечели регионалния полуфинал на "Каменица Фен Купа" в Монтана

Спорт

23-07-2017, 17:59

Снимка:

fancup.kamenitza.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Момчетата от отбора играят заедно от близо 10 години

Деветият регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2017 завърши днес на стадион „Огоста“ в Монтана. В рамките на уикенда най-добрите 32 отбора от областите Враца, Видин, Плевен и града домакин изиграха общо 64 мача, за да излъчат новия регионален първенец, който се класира за националните финали на турнира. Името на отбора победител е „ГП Лука“. Тимът е от град Плевен и това е втората му регионална титла. Момчетата от отбора играят заедно от близо 10 години, но едва през 2015-та сформират официално отбора си, за да участват в турнира без капка фалш.

На второ място в регионалната надпревара останаха момчетата от „Пчелна майка - нашенци“. Те се разминаха на косъм от победата, след като загубиха финалния мач с 3:5, след изпълнение на инфарктни дузпи. „Пчелна майка“ на два пъти вдъхновиха посетителите с несломимия си отборен дух. В полуфиналните мачове те се изправиха срещу многократните регионални шампиони „Еталон 05“ и изоставаха в резултата с 0:2. Въпреки това, с много сърцата игра, те успяха да върнат два гола в редовното време и да доведат мача до дузпи. Хладнокръвието им отново си пролича при изстрелите от бялата точка и това ги изпрати във финалния мач.

Заключителното дерби срещу шампионите протече по абсолютно същия начин, с тази разлика, че при последвалите дузпи по-точни бяха плевенчаните от „ГП Лука“. Шампионите откриха резултата с мощен диагонален шут от воле на Цанислав Данов. В началото на втората половина Данов се разписа още веднъж във вратата на „Пчелна майка – нашенци“. По-малко от минута по-късно Иван Иванов върна един гол за 2:1 и буквално в последните секунди на редовното време отново Иван Иванов изравни с топовен шут. Наложи се изходът от срещата отново да се реши чрез дузпи. „ГП Лука“ бяха по-концентрирани и в крайна сметка вдигнаха купата.

Веднага след заключителното дерби най-добрите отбори и играчи бяха отличени на специална церемония. Сред официалните гости на награждаването беше „радостта на народа“ Божидар Искренов. Той също се качи на сцената, за да връчи купата на шампионите и да им пожелае успех по време на националните финали.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен