445 са кандидат-студентите за бакалавърските специалности на МУ-Плевен

Мeдицински университет - Плевен разширява възможностите за кандидатстване за бакалавърските специалности

След приключване на втория прием на кандидатстудентски документи за бакалавърските специалности - от 19 до 22 юли 2017 г. – общият брой на кандидатите е 445. Към 30 юни 2017 г. за бакалавърските специалности след завършено средно образование документи бяха подали 362 кандидати. Общият брой места за прием по държавна поръчка за 9-те бакалавърски специалности във факултетите „Здравни грижи“, „Обществено здраве“ и Медицинския колеж тази година е 210, в това число и за новата специалност „Медицинска козметика“. За тези специалности кандидатите могат да участват в класирането с оценката си от предварителния или от редовния изпит, само с оценка от матура по биология или с друг зрелостен изпит по избор. С решение на Академичното Ръководство от тази година се разширяват възможностите на кандидат-студентите за прием в бакалавърските специалности за незаетите места след трето класиране чрез участие с оценка по биология от положен конкурсен изпит по биология за магистърските специалности в МУ-Плевен или признаване на такава, получена в друго висше училище.

От общия брой кандидати за бакалавърските специалности 185 ще се явят на редовния конкурсен изпит – тест по биология – на 27 юли 2017 г.; 33 зрелостници ще участват в класирането само с оценката си от предварителния тест по биология; 38 – с оценка от друга матура по избор. Най-висок е броят на желаещите да се класират с оценката от държавен зрелостен изпит по биология – 295 кандидат-студенти. Тестът по биология ще се проведе на 27 юли, четвъртък, от 9.00 до 11.00 ч в Учебния корпус на висшето училище.

От днес тече записването след второ класиране на приетите студенти-първокурсници в магистърските специалности на МУ-Плевен – „Медицина“ и „Фармация“. Запълнени са повече от половината места по държавна поръчка и за двете специалности – 62 новоприети студенти по „Медицина“ и 19 първокурсници по „Фармация“. Това прави общо 81 записани първокурсници за магистърските специалности от 104 места по държавна поръчка.