Полицаи и служители на ДАИ - Плевен в екшън с пиян шофьор

При задържането на нарушителя са използвани физическа сила и помощни средства - белезници

На 24 юли oколо 16:30 часа  при извършване на специализирана операция по линия "TISPOL" от служители на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР-Плевен и служители на ДАИ- Плевен на първокласен път при разклона за град Славяново е спрян влекач "Скания р500".  Водачът на товарния автомобил се заключва в кабината и отказва да му бъде извършена проверка. Подава документите си през отворен прозорец. Установена е самоличността му – 40-годишен от село Рибен.

След разговор с него той излиза през дясната врата на автомобила, при което пада на земята във видимо нетрезво състояние. При опит да бъде вдигнат оказва съпротива като нанася удари с ръце и крака на проверяващите. Причинява разкъсно-контузна рана с оток на палеца на дясна ръка на полицейски служител. На пострадалия е оказана медицинска помощ.

При задържането на нарушителя са използвани физическа сила и помощни средства - белезници. Водачът отказва да бъде изпробван за употреба на алкохол. Транспортиран е в ЦСМП-Плевен, където му е взета кръвна проба.

Задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. За престъпление по чл.325, ал. 2 от НК е образувано досъдебно производство. Продължава работа разследващ полицай.