Проститутка обра 26-годишен в Плевен, после мъж го нападна с нож

Нападателят е задържан за 24 часа

На 23 юли в 20:50 часа във Второ РУ- Плевен е получен сигнал, че е прободен мъж с нож в град Плевен на улица „Васил Левски“. На място е изпратен автопатрул, който установява самоличността на пострадалия - 26-годишен от село Средоселци, община Исперих. Заявил е, че непозната за него жена под предлог за извършване на сексуални услуги, му е извършила кражба на сумата от 800 лева и 5 евро. В последствие 26-годишният е пресрещнат от мъж, който след скандал му е причинил порезна рана с нож в областта на лявото рамо. Пострадалият е прегледан от екип на ЦСМП и е освободен за домашно лечение.

От извършените оперативни мероприятия и процесуално-следствени действия се установи, че извършител на кражбата е 18-годишна от Плевен. Тя е възстановила инкриминирата сума от 800 лева и 5 евро. Извършител на нападението с нож върху 26-годишния е 42-годишен от село Търнене.

Задържан е за 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство по чл. 194, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.