Атракцията "Приключение с балон" ще бъде в Плевен на 18 август

Животът

01-08-2017, 14:45

Снимка:

АРРБЦ-Видин

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Проектът подпомага развитието на туризма у нас

Атракцията "Приключение с балон" ще бъде в Плевен на 18 август, а мястото за издигането ще стане ясно съвсем скоро. Това споделиха за Plevenutre.bg от Агенция за регионално развитие и бизнес център – Видин.

Както вече писахме, проект "Приключение с балон – нов съвместен туристически продукт" има за цел да допринесе за развитието на туризма и подобряване на устойчивото използване на природните и културните ресурси в трансграничния регион Румъния-България. АРРБЦ-Видин изпълнява проекта в партньорство с румънската организация АРИЕС – Олтения и Агенция за регионално развитие и бизнес център 2000 – Монтана.

Идеята на проекта е разработването на нов трансграничен туристически продукт – на базата на летене с топловъздушен балон.

Новосъздадената туристическа атракция ще бъде включена в туристически оферти, предлагани в цялата трансгранична зона. Ще бъде създадена и мрежа за промоция на новия продукт.

Очаква се новия туристически продукт да привлече повече чуждестранни туристи, с което да се повиши броя на нощувките в трансграничната зона, обхващаща 8 области в България и 7 области в Румъния.

Програмната територия включва регионите от ниво 3 по NUTS разположени на границата между двете партниращи държави: Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич за територията на България и регионите от ниво 3 по NUTS: Мехединци, Долж, Олт, Телеорман, Гюргево, Кълъраш, Констанца за територията на Румъния.

Проведени бяха 3 от предвидените 4 семинара в 4 града в България с участието на заинтересовани от туризма страни – местна власт, туроператори, туристически сдружения, организации, хотелиери. Предстои последен семинар в гр. Плевен. 

По време на провеждането на семинарите се извършват и свободни полети с топловъздушен балон LZ-APP над местата, където се провеждат семинарите, с цел е да се заснеме филм и множество красиви снимки от въздуха, които да рекламират областта пред български и чуждестранни туристи по време на туристически изложения в България и Румъния.

Други събития по проекта са привързаните издигания на топловъдушния балон в 10 града в България. Всички желаещи имат възможност да се качат на балона и да се насладят на преживяването напълно безплатно. Първите 2 привързани издигания бяха в Русе и Велико Търново (съответно на 18 и 20 юли,)