Пратиха в затвора многократно осъждан мъж след опит да изнасили баба в Трънчовица

Проследил жената и я нападнал при излизане от гробищата в селото

Левченският съд прати затвора 48-годишен мъж, опитал да изнасили възрастна жена. Обвинението срещу Юлиян И. бе за това, че на 23.04.2017 г. в Трънчовица, общ.Левски, в близост до гробищния парк на селото, при условията на опасен рецидив направил опит да се съвъкупи с 72-годишна жена, като я принудил към това със сила и деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини. 

Обвиняемият е многократно осъждан. В следобедните часове на 23.04.2017 г., бил в Трънчовица,  в близост до гробищния парк. По същото време пострадалата жена почиствала гробовете на свои роднини. След като свършила, тръгнала да се прибира към село. Тогава обвиняемият решил да я изнасили. Проследил жената и при излизане от гробищата я хванал и започнал да я дърпа. Изплашена от проявената към нея агресия жената го ударила с  мотиката, която държала в ръцете си. Въпреки това обвиняемият започнал да я дърпа и да я влачи по пътя към близки храсталаци, като недвусмислено демонстрирал намерението си за интимен контакт. През цялото време свидетелката викала за помощ и се съпротивлявала, според възможностите и възрастта си. В резултат на сила обвиняемият я повалил на земята. В това време по черният път минал лек автомобил. Двамата мъже в него видели, съборената жена на земята, която викала за помощ и непознато лице над нея. При вида на мъжете, които спрели колата обвиняемият оставил жената и побягнал към селото, но бил настигнат и задържан.

Юлиян И. е осъден на лишаване от свобода за срок от четири години, като наказанието ще се изтърпи при първоначален строг режим. Приспада се времето, през което подсъдимият е бил задържан, считано от 24.04.2017, става ясно от информацията по делото. 

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Плевенски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"