Община Плевен e финансов отличник и за второто тримесечие

"Резултатът е повод за удовлетворение от работата на общинската администрация и за самочувствие", коментира Георг Спартански

Министерството на финансите публикува данните за финансовото състояние на общините за второто тримесечие на 2017 г. Комплексният анализ на показателите на общините за финансова самостоятелност, финансова устойчивост и инвестиционна активност, просрочени задължения, поети ангажименти и задължения за разходи, за второто тримесечие на 2017 г. показва, че Община Плевен е сред 28-те с най-добри параметри на тези показатели в страната. Местната администрация беше посочена от Министерство на финансите сред отличниците и през първото тримесечие на годината.

"Резултатът е повод за удовлетворение от работата на общинската администрация и за самочувствие. Благодаря на всички колеги от финансовото направление начело със заместник-кмета Милен Яков, които със своя труд правят така, че по финансово състояние Общината за поредно тримесечие, както и цялата предходна 2016 г., да е сред отличниците в България. Благодаря на всички колеги и се надявам, че ще продължим и в бъдеще да бъдем сред финансово стабилните, което е изключително важно за всяка община”, коментира кметът Георг Спартански, цитиран от пресцентъра на местната управа.