Тихомир Иванов: Щастлив съм, първо световно първенство и вече финал

Надявам се в неделя да скачам малко по-добре и отново да си подобря личния резултат, сподели плевенчанинът

"Чак сега осмислих, че съм си направил лично. След преодоляването на височината просто бях щастлив, че съм преминал успешно след второто засилване и това ми осигури финал. Щастлив съм, първо световно първенство и вече финал. Надявам се в неделя да скачам малко по-добре и отново да си подобря личния резултат", сподели Тихомир Иванов след успеха в Лондон пред sportal.bg

"Днес правех много фаулове, знаете, че по принцип не е нормално за мен. Надявам се в неделя да скачам по-чисто. От друга страна обаче тези фаулове ме накараха да вляза в състезанието малко по-добре, с по-хубави опити на по-високите височини", каза още каза десетият от Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

"Квалификацията вече приключи, не искам да мисля за нея. Ще насоча вниманието си само върху финала, защото това е друго състезание. Половината участници ще са там, но това е вече коренно различно състезание, всеки иска да даде максимума от себе си, аз също. Готов съм да гоня личен резултат във финала и по-предно класиране", допълни Иванов.

Плевенчанинът ще бъде в битката за разпределението на медалите. Както вече писахме, финалът е в последния ден на първенството - неделя, от 21:00 часа българско време.

Отлично: Тихомир Иванов на финал на Световното!