В Никопол осъдиха двама иракчани, опитали да минат незаконно границата

Подсъдимите са признали вината си

Двама иракчани сключиха споразумения и получиха условни присъди от Никополския районен съд след опит за незаконно преминаване на границата.

Подсъдимият Н.И. /с основно образование, женен, неосъждан, без адрес в Република България/ е признал вината си в това, че на 20.08.2017г. в гр.Никопол, обл. Плевен, през Фериботен комплекс гр.Никопол направил опит да преведе през границата на страната от територията на Република България към територията на Република Румъния лицето Д.Н.А.И., което не е български гражданин, чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, без разрешение на надлежните органи на властта. От информацията по делото става ясно, че деянието е недовършено поради независещи от дееца причини. На Н.И. се налага наказание лишаване от свобода за срок от 10 месеца, което се отлага с тригодишен изпитателн срок.

Д.Н.А.И. /неосъждан, неработещ-ученик, без адрес в Република България/ също се е признал за виновен, че направил опит да излезе през границата на страната от територията на Република България към територията на Република Румъния без разрешение на надлежните органи на властта, заради което е наказан с шест месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 100 лева.

Наказателното производство срещу подсъдимите е прекратено. Определението на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.