Плевенчанката Роси Денчева шампионка на двойки в престижен турнир

На финала на "Редута къп" нашите надиграха румънки

Италианският мениджър Фабио дела Вида и генералният секретар на БФТ Катерина Генова наградиха шампионките на двойки на международния турнир по тенис до 12 г. "Редута къп" в София. Дела Вида е на кратко посещение у нас и не пропусна да посети надпреварата при подрастващите на кортовете на ТК "15:40", още повече, че вече се познава с националите ни от проекта "3Т". Италианецът е един от утвърдените агенти и скаути в тениса с 24 години работа за IMG и менажиране на тенисисти като Иванишевич, Клайстерс, Хантухова, Иванович, Корда, Давин, Анчич и много други.

Шампионки на двойки станаха българките Росица Денчева (ТК "Плевен 90") и Анастасия-Александра Николова (TK "Супер Спорт", Вн). Във финала днес те надиграха румънките Мара Гае и Мариа Йоана Секара с 6:4, 7:6(4).

И двамата ни полуфиналисти на сингъл обаче загубиха своите мачове и не стигнаха до финалите. Николова отстъпи пред Емилиа Здравкович от Сърбия с 3:6, 0:6, а Димитър Пенчев (ТК "Кристи", Дряново) падна от участващия с уайлд кард румънец Михай Александру Коман с 2:6, 2:6 при момчетата. Така на финалите утре ще играят Здравкович срещу Клио Мариа Йоану от Купър и Коман срещу Бранко Джурич от Сърбия.