4 години зад решетките за пиян без книжка, предложил 50 евро на плевенски полицай

Наказанието ще се търпи при първоначален строг режим

Плевенски окръжен съд призна подсъдимия В.Д.Г. за виновен в това, че на 06.05.2017 година на паркинга пред Затвора – гр. Плевен, направил опит да даде банкнота с номинал 50 евро на длъжностно лице - полицейски орган – К.Ц.П. – младши автоконтрольор I степен в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Плевен, за да не извърши действие по служба – да не изпълни задълженията си по извършване на проверка с техническо средство за установяване наличието на алкохол, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

Освен това, подсъдимият съзнателно се ползвал от неистински официален документ – свидетелство за управление на моторно превозно средство – гръцки образец, а проверката установила, че шофирал без книжка в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Концентрацията на алкохол в кръвта му пък била 1,05 промила.

Съдът наказва В.Г.  с четири години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване, както и с глоба в размер на 1000 лева Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок от днес.