Тържествен военен ритуал за 132-та годишнина от Съединението

Командирът на Втора механизирана бригада бриг. ген. Костадин Кузмов поздрави присъстващите с празника

С тържествен военен ритуал днес в Стара Загора бяха поднесени венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните старозагорци в парк „Александър Стамболийски“. Административното ръководство на града и десетки граждани отбелязаха 6 септември – 132-та годишнина от Съединението на България.
Командирът на Втора механизирана бригада бриг. ген. Костадин Кузмов поздрави присъстващите с празника и припомни в словото си историята на великото дело на Съединението. Той отправи послание народ и държава да се ръководят от девиза „Съединението прави силата“ и да живеем така, че да я има България и за в бъдеще.
Пред светлия подвиг на дейците на Съединението военнослужещи от Втора механизирана бригада поднесоха венци от Община Стара Загора и Старозагорския гарнизон, Общински съвет Стара Загора и областният управител на област Стара Загора. Пред Паметника на загиналите старозагорци в Балканската война, Първата и Втората световни войни цветя положиха народни представители, общински съветници, представители на политически партии и обществени организации, много старозагорци.
В общоградският ритуал за преклонение пред делото на участниците в Съединението на Княжество България и Източна Румелия участваха народните представители Емил Христов и Радостин Танев, областният управител Гергана Микова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, общински съветници и общественици.
В парка започна празничен концерт на АНТП „Зорница“ при НЧ „Климент Охридски 1858“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен