Баскетболни емоции за плевенчани на 20 и 21 септември!

Спартак, Левски, Черно море Тича (Варна) и Академик Бултекс 99 влизат в битка за купа "Плевен"

Баскетболни емоции очакват плевенчани след броени дни. Това съобщи на пресконференция треньорът на Спартак Александър Дяковски.

На 20 и 21 септември, сряда и четвъртък, градът ще е домакин на турнир за купа "Плевен", посветен на 140 години Плевенска епопея. Инициативата е на самия Сашо Дяковски. В него ще се включат четири отбора – Спартак, Левски (София) с Тити Папазов, Черно море Тича (Варна) с Дарин Великов и Академик Бултекс 99 (Пловдив).

Надпреварата ще се проведе в зала "Балканстрой", като началото на първите мачове е от 18 часа, а вторите стартират в 20.30 часа. На 21-ви са двата полуфинала Левски - Академик Бултекс и Спартак - Черно море. Билетът за цял ден (за два мача) е на цена от 5 лева.

Любопитна подробност е, че на официалното откриване, което ще се състои на 20 септември Люси Дяковска ще изпълни химна на България.

"Почваме една ударна рекламна акция, да успеем да известим максимално много хора и да ги вкараме в залата. Иска ми се вкараме в залата хора, които не са баскетболни фенове, да стигнем до тях и да ги "зарибим" да дойдат. По този начин да доведат децата си и да се завърти колелото. Надявам се да стане традиция този турнир, да сте празник за баскетбола, феновете и града", сподели Сашо Дяковски.