Люси Дяковска ще пее химна при откриването на купа "Плевен" в зала "Балканстрой"

Инициативата за възстновяването турнира е на Александър Дяковски

Както вече писахме, на 20 и 21 септември, сряда и четвъртък, ще се проведат вълнуващи баскетболни битки за купа "Плевен". Инициативата за възстновяването турнира е на Александър Дяковски и се посвещава на 140 години Плевенска епопея. В него ще се включат четири отбора – Спартак (Плевен), Левски (София), Черно море Тича (Варна) и Академик Бултекс 99 (Пловдив).

Надпреварата ще се проведе в зала "Балканстрой", като началото на първите мачове е от 18 часа, а вторите стартират в 20.30 часа. На 21-ви са двата полуфинала Левски - Академик Бултекс и Спартак - Черно море. Цената на билет за деня и два мача е 5 лева, а ценните хартийки ще се продават на касите на залата.

За да подкрепи своя брат, за събитието специално ще пристигне Людмила Дяковска. Люси не само ще подкрепи с присъствието си Сашо Дяковски и плевенския баскетболен отбор, но и ще има съществена роля в спортната проява. На официалното откриване, което ще се състои на 20 септември, световноизвестната плевенчанка ще изпълни химна на България.