Полицията иззе хиляди късове контрабандни цигари при акция в Кнежа

По случаите са образувани досъдебни производства

На 13 септември 2017 година в 08.00 часа в хода на специализирана операция по линия "Разпространение на акцизни стоки - цигари без бандерол" в град Кнежа са извършени проверки по ЗМВР на частни домове, собственост и обитавани от 44-годишен от същия град. На дървен шкаф в коридор на жилището са намерени 12 кутии с цигари с марка "Diplomat slims" 100 mm, съдържащи общо 240 къса цигари без акцизен бандерол. В складово помещение са намерени 500 кутии с цигари с марка "Diplomat slims" 100 mm, съдържащи общо 10 000 къса цигари без акцизен бандерол. Кутииите с цигари са предадени с протокол за доброволно предаване. За извършените проверки са съставени протоколи по чл.83 от ЗМВР и е уведомен дежурен прокурор от РП - Кнежа. Нанесена е щета на републиканския бюджет в размер на 2 493, 44 лева. 

В 08:15 часа в град Кнежа е извършена проверка по ЗМВР в къща, собственост и обитавана от 65-годишна. Установени са 11 кутии с цигари с марка "Diplomat slims" 100 mm, съдържащи общо 220 къса цигари без акцизен бандерол. Те са предадени с протокол за доброволно предаване. За извършената проверка е съставен протокол по чл.83 от ЗМВР и е уведомен дежурен прокурор от РП - Кнежа. Нанесена е щета на републиканския бюджет в размер на 44, 50 лева.

По случаите са образувани досъдебни производства за престъпления по чл.234, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково