Втори протест във Варна срещу „Парична гаранция“ спрямо телефонен измамник

Прокуратурата не споделя изводите на съда

Районната прокуратура във Варна внесе днес, 15 септември 2017 г., протест срещу определение на Варненския районен съд, с което е била взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 750 лева на обвиняем за извършена телефонна измама. Това е втори протест само за два дни срещу определения на съда, с които за извършители на телефонни измами се вземат мерки за неотклонение „Парична гаранция“, съобщават от Апелативна прокуратура Варна.
34-годишният Пламен Т. от Търговище, когото Районната прокуратура във Варна е привлякла като обвиняем за въвеждането в заблуждение на възрастна жена да даде пари, за да съдейства на полицейска операция, е задържан непосредствено, след като взел сумата от 1214 лева от възрастна жена. Престъплението е извършено на 13 септември 2017 г., когато 65-годишната жена хвърлила през терасата парите след телефонно обаждане. След срока на полицейското задържане с постановление на наблюдаващия досъдебното производство прокурор Пламен Т. е задържан за срок до 72 часа.
Според състав на Варненския районен съд нямало опасност обвиняемият да се укрие, тъй като имал постоянен адрес и семейство с тригодишно дете, както и да извърши престъпление. В съдебното заседание Пламен Т. представил договор, че работи на пристанището във Варна.
Прокуратурата не споделя изводите на съда. Пламен Т. може да продължи престъпната си дейност, защото съществуват данни, че с телефонни измами се е занимавал и преди. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен