Цветан Антов: Нека най-добрият да спечели купа "Плевен", дано това да е Спартак

Той изрази надежда, че занапред надпреварата ще стане традиционна преди началото на всеки сезон

Легендата на плевенския баскетбол Цветан Антов е радостен от факта, че се възстановява турнирът за купа "Плевен". Той изрази надежда, че занапред надпреварата ще стане традиционна преди началото на всеки сезон.

Както вече писахме, на 20 и 21 септември, сряда и четвъртък, ще се проведат вълнуващи баскетболни битки в зала "Балканстрой". Инициативата за възстановяването турнира е на Александър Дяковски и се посвещава на 140 години Плевенска епопея. В него ще се включат четири отбора – Спартак (Плевен), Левски (София), Черно море Тича (Варна) и Академик Бултекс 99 (Пловдив).

Цецо Антов припомни, че навремето турнирът е бил с международен статут, а сега отново е била отправена покана към чуждестранен клуб да се включи. От МЗТ - Скопие обаче отклонили предложението, тъй като вече били планирали програмата си за подготовка.

"Очаквам един много интересен турнир, но не мога да предвидя кой ще го спечели, тъй като тепърва започват мачовете и селекциите са нови. Надявам се най-добрият да спечели и дано това да е Спартак (Плевен)", заяви Антов.

"Искам да благодаря на Румен Петков. Не е тайна, че благодарение на него през последните години съществува баскетболът в Плевен. До последно не се знаеше дали ще имаме отбор тази година. За радост на всички ще имаме. Може би няма да е толкова боеспособен като през последните две години, но се надявам, че със селекцията, която се направи, няма да бъдем аутсайдери. Привлякохме двама чужденци - сърбин с унгарски паспорт и американски център. Ако в течение на сезона се намерят и допълнителни средства, ще подсилим състава с още един", коментира Цветан Антов на пресконференция в пресклуба на БТА.