Танцова школа "Въртянка" към СУ "Иван Вазов" с международно признание

Отлично представяне на амбициозните ученици на фестивала "Магията на Венеция 2017”

"Скъпи участници от мажоретен състав и Танцова школа "Въртянка" към СУ "Иван Вазов" гр. Плевен, От името на Организаторите – Цветомира Крумова, ТО Amadeus7, Enterprise di Marangoni Viaggi,  на Фестивала "Магията на Венеция 2017” желаем да изкажем своята най – голяма благодарност, че избрахте нашия Фестивал. С вашето участие Вие ни гласувахте доверие, че ще успеем да създадем незабравим празник в едно красиво кътче на Италия, където донесохте много обич и усмивки от различни места на нашата Родина. Създадохте много познанства, разменихте много танцови и творчески умения. Вие сте хората, които ни мотивирате да обмисляме нещо ново и интересно за бъдещи Фестивални дни. Благодарим Ви и до нови срещи!“

С тези думи, плакети за отлично представяне и грамоти, амбициозните ученици от мажоретния състав и танцова школа "Въртянка", получиха своето първо международно признание за труда, амбицията и способностите, които "вазовци" несъмнено притежават, информират от плевенското училище.

Заразени от магията на музиката, песента и танца 26-мата представители от 2 до 12 клас, успяха достойно да се впишат и да докажат способностите си измежду 26 състава от България, Испания, Германия и Англия. Единственият мажоретен състав на фестивала и единствените фолклорни танцьори от Първа възрастова група бяха те и заслужиха признанието и бурните аплодисменти на публиката и организаторите.

"Имахме честта да водим дефилето на всички участници с песента „Аз съм българче“, преди самите концерти и да присъстваме на първо място в страницата на фестивала и местните новини.

Емоцията и удоволствието от това да защитиш своята уникалност и националност в чужда държава са несравними. Към нас прояви интерес директорката на българското училище "Христо Смирненски" гр.Сеговия, Испания – г-жа Людмила Димитрова и ни отправи покана за следващо пътуване до там, свързано с българските обичаи и традиции. Дори предложи идеи за съвместна дейност на училищно ниво.

Няма признание без много труд, отдаденост и лишения. Нашите ученици отделяха от свободното си време минимум по 2 часа седмично и в почивните си дни, за да достигнат сегашното си ниво. Подкрепяни от своите родители и класни ръководители те доказаха, че училището  може да бъде и е едно привлекателно място, защото освен с науки, те могат ползотворно да организират свободното си време и да се занимават с дейности, които харесват.

Тръгвайки с готовността, че пътуването ще е дълго и не най-комфортно, всички успяхме освен отлично свършената работа на фестивала да си направим екскурзия до градовете Верона и Венеция. Красота, магия, друга култура, различна от нашата архитектура, всичко това напълни очите, душите и сърцата ни. Заредихме се с толкова положителни емоции и впечатления, които сигурна съм, ще разказваме още дълго на нашите близки, колеги и съученици", разказва Надя Тодорова пред сайта на училището.