Обучение на учители и директори на училища по eTwinning се проведе в ПГПЧЕ - Плевен

Събитието премина в приятна обстановка и при много голяма активност на участващите педагози

В Центъра за неформално и електронно учене на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици (ПГПЧЕ) се проведе обучение по eTwinning. В него взеха участие 29 учители и заместник-директори от Плевен. Обучението бе предназначено за педагози в различни степени на образованието – от предучилищна до гимназиална училищна степен, без опит в дейността.

Организацията на събитието беше извършена съвместно с Националното звено за координация по eTwinning към Центъра за развитие на човешките ресурси, РУО – Плевен, eTwinning посланика - Теодора Вълова, г-жа Грета Димова, заместник-директор на ПГПЧЕ, и националните посланици - г-жа Ирена Райкова и г-жа Светлана Върбанова.

Тема на обучението бе "eTwinning в новата европейска образователна програма „Еразъм+” - Нови инициативи и възможности за професионална квалификация на педагозите".

"Събитието бе структурирано в 4 модула и включваше няколко практически части: Регистрация, Профил и търсене на партньори; Демонстрация на секция Събития в еTwinning Live. Изключителен интерес предизвика онлайн включването на посланиците - г-жа Ирена Райкова (на запис) и г-жа Светлана Върбанова, на които благодаря!", сподели Грета Димова, заместник директор и учител по английски и руски езици в ПГПЧЕ.

Участниците изградиха знания относно различните секции в портала Twinning, създадоха на умения за работа с инструментите на Twinning, формираха компетентности за използване представените дигитални инструменти: QR code, Kahoot, Padlet, QuiverVision.

Обучението премина в приятна обстановка и при много голяма активност на участващите педагози.