Тити Папазов: Много ми се иска децата да научат историята на Плевен и на спорта тук

"Имам добри спомени от Плевен и от всичките си посещения тук", сподели треньорът на Левски

Имам добри спомени от Плевен и от всичките си посещения тук като треньор, още от годините, когато Плевен беше най-силният отбор в България и радваше много своите баскетболни фенове. Toва сподели Константин Папазов пред Plevenutre.bg.

Както вече писахме, баскетболният специалист гостува в ОУ "Д-р Петър Берон", а нашата медия подкрепи инициативата да се срещне с децата и да проведе открит урок с тях.

"За съжаление икономическата ситуация през годините, а и цялостната ситуация в града, се отразиха на баскетболния отбор. Много ми се иска тези деца да могат по някакъв начин да разберат и да научат историята на Плевен и на спорта тук. Мое лично мнение е, че като цяло в страната има голямо отстъпление относно организацията и създаването на условията за учениците и малките деца да спортуват. И това несъмнено се отразява много негативно на цялостното развитие на нашето общество", коментиа Тити.

"Приех поканата да гостувам в ОУ "Петър Берон", защото смятам, че моята популярност и моето присъствие може да запали някое от тези деца. А ако има добри условия, да започне да се занимава и със спорт, защото спортът е преди всичко здраве и дисциплина. Не е важно да станеш професионален спортист, но е важно да се научиш на основните неща, които може да ти даде спортът. Смятам, че човек е важно да бъде дисциплинаран и това най-лесно се случва чрез спорт", категоричен е наставникът на Левски.