Задържаха нагъл телефонен измамник, представял се за полицай и прокурор

Успял да вземе парите на две жени от град Пордим

В резултат на извършени бързи оперативно-издирвателни мероприятия, служителите на ОДМВР Плевен, под ръководството на прокурор от РП-Плевен, са установили и задържали 44-годишен мъж, който е взел парите при извършени телефонни измами на две жени от град Пордим. Лицето е разпитано, признава вината си и дава подробни обяснения. Сумата от 2160 лв., взета от едната жена е открита в автомобила му. 

Установено е, че лицето е взело парите при следните два случая на телефонни измами, както следва:

На 25.09.2017 г. в РУ-Пордим е постъпил сигнал от 60-годишна жена от гр.Пордим, че на 24.09.2017 г. за времето от 13.00 до 15.00 ч. неизвестен извършител, чрез последователно позвъняване на домашния и мобилния й телефон се представил за полицейски служител «Лазар Иванов» и под предтекст, че се извършва операция по залавяне на телефонни измамници я накарал да остави на табелата на изхода на гр. Пордим, посока гр. Славяново всичките си налични пари и бижута, вследствие на което  жената, оставя 1500 лв. и златни накити. В последствие същата изтегля от банкомат в гр. Пордим сумата от 800 лв. и отново ги оставя на същото място. Уведомен е прокурор в РП-Плевен, за престъпление по чл.209, ал.1 от НК. По случая в РУ-Пордим е започнато досъдебно производство.

На  25.09.2017 г. в РУ –Пордим, е постъпил сигнал от 78-годишна жена от гр.Пордим, че на 25.09.2017 г. за времето от 09.30 до 11.00 ч. неизвестен извършител чрез последователно позвъняване на домашния и мобилния й телефон се представил за прокурор "Иванов" и под предтекст, че се извършва операция по залавяне на телефонни измамници я накарал да остави на табелата на изхода на гр. Пордим, посока с. Згалево всичките си налични пари, вследствие на което жената  оставя 2160 лв. поставени в стъклена чаша в полиетиленов плик, увит във вестник. Уведомен прокурор в РП-Плевен,  за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. По случая е започнато досъдебно производство по  описа на РУ-Пордим.