Кметът Спартански ще открие "Нощта на учените 2017" в Плевен

Събитието е под мотото "Спортът – най-доброто срещу ежедневието на стреса“

"Нощта на учените 2017" с домакин Медицински университет - Плевен се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен и под мотото "Спортът – най-доброто срещу ежедневието на стреса“ на 29 септември.

Събитието ще се открие на 29 септември 2017 г. в 17.00 ч от Кмета на Община Плевен – г-н Георг Спартански в Спортния комплекс на висшето училище. След откриването програмата ще продължи в Телекомуникационния ендоскопски център на МУ-Плевен с излъчването на филм, създаден специално по проекта. Гостите ще могат да посетят разнообразните и интересни презентации на учени, да разгледат фотоизложби, интересни експозиции на учени, свързани със спорта, да участват във викторина, да се запознаят с различни възможности за повишаване на физическата активност, да научат повече за движението като средство за лечение и предпазване от различни заболявания.

Поканени са всички преподаватели, студенти, ученици и граждани да се включат в Нощта на учените, за да дадем пример на младото поколение, да създадем полезни навици за системни занимания със спорт и да се погрижим неостаряващият ни ум да живее в силно и добре функциониращо тяло.

На 16.09.2017 г. приключи първата фаза на Нощта на учените. Три „Маршрута на здравето“, включващи спортни дейности за средношколци, студенти, преподаватели и граждани се срещнаха на пл. „Възраждане“. Там се проведе общоградски празник, който прерасна във флашмоб, осъществен с подкрепата на Община Плевен и със специалното участие на Северняшкия ансамбъл, Клуба за спортни танци „Дъга“ и отборите. Сдружение BG Бъди активен предостави хореографията и музиката за флашмоба.