Григор Димитров започна с трисетов успех в Пекин

Българинът се наложи над босненеца Дамир Джумхур с 6:1, 3:6, 6:4 след близо два часа игра

Григор Димитров започна с победа на турнира в Пекин, който е на твърди кортове и от категория АТР 500. Третият поставен Димитров се наложи над босненеца Дамир Джумхур с 6:1, 3:6, 6:4 след близо два часа игра.

Финалистът от миналата година Григор Димитров изигра едни отличен първи сет, в който имаше затруднение само в първите два гейма. След това Гришо спечели пет поредни гейма и за 29 минути затвори сета с 6:1. 

Преди началото на следващата част 36-ият в света Джумхур поиска лекарска помощ заради проблеми в гърба и дясното рамо. Босненецът стигна до пробив за 5:3 и с 6:3 изравни сетовете. 
В първия гейм на заключителната част Димитров отрази на три пъти точки за пробив, за да вземе подаването си. Григор стигна до точки за пробив в осмия гейм и успя при втората. След това сервираше за мача. Поведе с 40:0 и реализира втория си мачбол с ас.

Григор завърши с девет аса, но и също толкова двойни грешки. Той вкара 60 процента първи сервис и реализира 77 процента от точките при неговото разиграване.

Във втори кръг в Пекин Димитров очаква победителя от двубоя между Хуан Мартин дел Потро и Пабло Куевас.