Шофьор блъсна 6-годишно дете в Плевен, закара го в болница

Малката плевенчанка пресичала неправилно

На 8 октомври около 13:30 часа е получен сигнал за настъпило ПТП в град Плевен на булевард "Георги Кочев". Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР - Плевен, който установява, че "Фиат Идеа", собственост и управляван от 48-годишен от Плевен, е блъснал с предната си част неправилно пресичащата пътното платно 6-годишна плевенчанка. Пешеходката е отхвърлена вляво по посоката му на движението и се е ударила в задната част на друг автомобил "Дачия логан", собственост и управляван от 39-годишен от Плевен.

Водачът на "Фиат" незабавно е транспортирал пострадалата пешеходка в ЦСМП - Плевен, където ѝ е оказана медицинска помощ. Няма опасност за живота ѝ.

Водачите на двата автомобила са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол, като резултата е отрицателен. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б. "б", във връзка с чл. 342, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.